Знам, но качеството е в най-горни граници Знаем, че за теб вида е най-важенbastarka написа:Не се обиждай,но на вид са ужасни
Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !
- r3l4x4
- Gaming on Steroids
- Мнения: 961
- Регистриран: 28.10.2010, 20:04
- Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
- Ник в CS: Gaming on Steroids
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
I'll **** you till you love me
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Вече ще знаете,че нищо незнаете
- r3l4x4
- Gaming on Steroids
- Мнения: 961
- Регистриран: 28.10.2010, 20:04
- Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
- Ник в CS: Gaming on Steroids
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Знаеш, че се шегувам ти си по гадните работиbastarka написа:Вече ще знаете,че нищо незнаете
I'll **** you till you love me
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Меко казано ..
- haho0o
- Редовен
- Мнения: 50
- Регистриран: 06.02.2012, 11:14
- Мишка: някъква измислена от 10 лв.
- Ник в CS: haMLe7
- Местоположение: някъде покрай морето .......
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
На външен вид не ми изглеждат никък зле дано и вкусът да е приятен
Богатството създава приятели, а бедността ги изпитва!
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Ето това се нарича закуска за шампиони или прота
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
За тестото:
200 г брашно
100 г масло
1 жълтък
1 щип. сол
3 с.л. вода
За плънката:
200 г бекон
3 глави лук
1 с.л. олио
4 яйца
200 мл. сметана
200 мл. прясно мляко
1 щип. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
сол
Рецепта за Пирог с бекон и лук:
Брашното (200 г) се пресява, а маслото (100 г) се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка (1 бр), солта (1 щип.) и водата (3 с.л.). Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Лукът (3 глави) се обелва и нарязва на тънки шайби. Беконът (200 г) се нарязва на кубчета. В голям тиган сес горещява олиото (1 с.л.) и в него се запържват лукът и беконът до позлатяване. Сместа се подпрая с кимион (1/2 ч.л.) и сол на вкус. Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб около 4 см. Плънката от бекон и лук се разпределя върху тестото. Яйцата (4 бр) се разбиват с млякото (200 мл.) и сметаната (200 мл.). Подправят се със сол и черен пипер (1 щип.) и се изливат върху плънката. Пирогът се пече около 50 минути при 180 градуса. Преди да се разреже, се оставя леко да се охлади.
200 г брашно
100 г масло
1 жълтък
1 щип. сол
3 с.л. вода
За плънката:
200 г бекон
3 глави лук
1 с.л. олио
4 яйца
200 мл. сметана
200 мл. прясно мляко
1 щип. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
сол
Рецепта за Пирог с бекон и лук:
Брашното (200 г) се пресява, а маслото (100 г) се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка (1 бр), солта (1 щип.) и водата (3 с.л.). Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Лукът (3 глави) се обелва и нарязва на тънки шайби. Беконът (200 г) се нарязва на кубчета. В голям тиган сес горещява олиото (1 с.л.) и в него се запържват лукът и беконът до позлатяване. Сместа се подпрая с кимион (1/2 ч.л.) и сол на вкус. Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб около 4 см. Плънката от бекон и лук се разпределя върху тестото. Яйцата (4 бр) се разбиват с млякото (200 мл.) и сметаната (200 мл.). Подправят се със сол и черен пипер (1 щип.) и се изливат върху плънката. Пирогът се пече около 50 минути при 180 градуса. Преди да се разреже, се оставя леко да се охлади.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Рецепта за Паста с морски дарове -
Продукти:
50 г праз
400 г морски дарове
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
2 домата
1/2 кг паста
2 с.л. зехтин
Празът (50 г) се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се счукан чесън (2 скилидки) и след 1-2 минути се залива с бялото вино (1 ч.ч.). Щом закъкри, котлонът се намалява и се добавят морските дарове (400 г). След 5 минути се добавят нарязаните на ситно домати и магданоз. Готви се още 5 минути. С така получения сос се залива предварително сварената паста. За най-добър резултат се използват макарони или фузили. Поръсва се с пармезан и пресен босилек.
Продукти:
50 г праз
400 г морски дарове
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
2 домата
1/2 кг паста
2 с.л. зехтин
Празът (50 г) се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се счукан чесън (2 скилидки) и след 1-2 минути се залива с бялото вино (1 ч.ч.). Щом закъкри, котлонът се намалява и се добавят морските дарове (400 г). След 5 минути се добавят нарязаните на ситно домати и магданоз. Готви се още 5 минути. С така получения сос се залива предварително сварената паста. За най-добър резултат се използват макарони или фузили. Поръсва се с пармезан и пресен босилек.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Време е и да ви издам една афтентична рецецпта на БаБа за Агнешка курбан чорба !!! Рецептата ще бъде със капацитет от 6 порции , и кои колкото може да пие , главно Ракия .
Продукти :
1/2 кг агнешко месо-дреболии
5 броя пресен лук
1 брой чушка
2 броя морков
2 с.л. ориз
1 брой сушена чушка
1 джоджен
5 броя гъби
2 л. бульон-(агнешкия булльон който ще сварите )
1 ч.ч. доматен сос
4 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок - по- добре изцедете пресен лимон !!!
3 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Добре измитите агнешки дреболии се пускат в кипяща подсолена вода, варят се около 20-30 минути докато омекнат.След което нарязваме на малки парченца като през времето което при агн.комплект нарязваме на ситно 1 връзка пресен лук,1-2 пресни чушки и 1-2 моркова и гъбите
След като сме сварили комплекта и нарязали пресните зеленчуци пристъпваме и към самото готвене
* В предварително загрята мазнина задушаваме пресният лук,чушките,моркова и гъбите след което добавяме бульона и вече нарязаните агн.дреболии и посоляваме.Ориза добавяме след като дреболиите са полусварени.След като супата е сварена добавяме ситно нарязаните пресни подправки!!!!
Супата може да се сервира като бистра и със застройка ( аз лично я правя със застройка) ако решите да бъде застроена ето и примерна застройка:
Необходими продукти:
1-2 яйца/жълтъци/- колкото повече толкова по плътна
2-3 супени лъжици кисело мляко
1-2 ч.л. брашно
черен пипер на вкус
1 с.л. лимонов сок
Жълтъците се разбиват с лим. сок брашното и киселото мляко. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
За а ви привлека вниманието мисля да добавя и един снимков материал на тази чорбица
Продукти :
1/2 кг агнешко месо-дреболии
5 броя пресен лук
1 брой чушка
2 броя морков
2 с.л. ориз
1 брой сушена чушка
1 джоджен
5 броя гъби
2 л. бульон-(агнешкия булльон който ще сварите )
1 ч.ч. доматен сос
4 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок - по- добре изцедете пресен лимон !!!
3 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Добре измитите агнешки дреболии се пускат в кипяща подсолена вода, варят се около 20-30 минути докато омекнат.След което нарязваме на малки парченца като през времето което при агн.комплект нарязваме на ситно 1 връзка пресен лук,1-2 пресни чушки и 1-2 моркова и гъбите
След като сме сварили комплекта и нарязали пресните зеленчуци пристъпваме и към самото готвене
* В предварително загрята мазнина задушаваме пресният лук,чушките,моркова и гъбите след което добавяме бульона и вече нарязаните агн.дреболии и посоляваме.Ориза добавяме след като дреболиите са полусварени.След като супата е сварена добавяме ситно нарязаните пресни подправки!!!!
Супата може да се сервира като бистра и със застройка ( аз лично я правя със застройка) ако решите да бъде застроена ето и примерна застройка:
Необходими продукти:
1-2 яйца/жълтъци/- колкото повече толкова по плътна
2-3 супени лъжици кисело мляко
1-2 ч.л. брашно
черен пипер на вкус
1 с.л. лимонов сок
Жълтъците се разбиват с лим. сок брашното и киселото мляко. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
За а ви привлека вниманието мисля да добавя и един снимков материал на тази чорбица
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Салата от патладжани с чушки и кориандър ( много добра салата за маса ) доло горе се приготвя за 1 час !!!
Продукти:
4 патладжана
3 домата
2 скилидки чесън
1 червена чушка
150 мл. зеленчуков бульон
4 с.л. зехтин
3 стръка зелен лук
2 стръка кориандър
1 щип. черен пипер
сол на вкус
Патладжаните (4 бр) се нарязват на кубчета и се осоляват. Оставят се да престоят 15-20 минути и се измиват от горчивия сок. Слагат се в тиган и заедно с чесъна (2 скилидки) и лука (3 стръка) се задушават в малко зехтин (4 с.л.). Добавя се и нарязаната на ситно червена чушка. След няколко минути се заливат със зеленчуковия бульон (150 мл.). Добавят се и доматите (3), нарязани на кубчета, и се задушават, докато патладжанът стане мек. Овкусява се със сол, пипер и нарязан на ситно пресен кориандър
Продукти:
4 патладжана
3 домата
2 скилидки чесън
1 червена чушка
150 мл. зеленчуков бульон
4 с.л. зехтин
3 стръка зелен лук
2 стръка кориандър
1 щип. черен пипер
сол на вкус
Патладжаните (4 бр) се нарязват на кубчета и се осоляват. Оставят се да престоят 15-20 минути и се измиват от горчивия сок. Слагат се в тиган и заедно с чесъна (2 скилидки) и лука (3 стръка) се задушават в малко зехтин (4 с.л.). Добавя се и нарязаната на ситно червена чушка. След няколко минути се заливат със зеленчуковия бульон (150 мл.). Добавят се и доматите (3), нарязани на кубчета, и се задушават, докато патладжанът стане мек. Овкусява се със сол, пипер и нарязан на ситно пресен кориандър
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Салата от картофи, кисели краставички и сметанов сос - това е една салата на леля ако искате можете да вклучите и някакъв колбас но парво го запържете в тиганче и го добавете върху картофите и след това полейте със сметановия сос !!!
Продукти:
1/2 кг картофи
6 кисели краставички
200 мл. сметана
1 кубче пилешки бульон
6 стръка магданоз
Картофите (1/2 кг) се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на четвъртинки. Към тях се добавят киселите краставички (6 бр), нарязани на дебели колелца, и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). В малка тенджерка на котлона се загрява течната готварска сметана (200 мл.)и в нея се разтваря кубчето пилешки бульон (1 кубче). Сосът се разбърква много добре и щом се сгъсти, с него се полива картофената салата. По желание се добавят черен пипер и сол, като се внимава да не се пресоли, поради наличието на сол в пилешкия бульон.
Продукти:
1/2 кг картофи
6 кисели краставички
200 мл. сметана
1 кубче пилешки бульон
6 стръка магданоз
Картофите (1/2 кг) се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на четвъртинки. Към тях се добавят киселите краставички (6 бр), нарязани на дебели колелца, и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). В малка тенджерка на котлона се загрява течната готварска сметана (200 мл.)и в нея се разтваря кубчето пилешки бульон (1 кубче). Сосът се разбърква много добре и щом се сгъсти, с него се полива картофената салата. По желание се добавят черен пипер и сол, като се внимава да не се пресоли, поради наличието на сол в пилешкия бульон.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- r3l4x4
- Gaming on Steroids
- Мнения: 961
- Регистриран: 28.10.2010, 20:04
- Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
- Ник в CS: Gaming on Steroids
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Темата става доста добра
I'll **** you till you love me
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Мерси просто аз много обичам да си готвя , експериментирам си , гледал съм баба как готви , е и си имам 2-3 готварски киниги просто си угаждам , все пак живея сам от 9-ти клас и това да мога да готвя и да се интересувам от това винаги ми е било в полза . Аз лично много обичам като си седна да играя ЦС да си имам някаква салатка и някаква ракийка .
Може да ми кажете каква рецепта искате да ви публикувам (обмислям сега 2 рецепти със спагети - едната е малко сложна ,а другата е мн лесна )
П.С. само не разбрах дали някой е изпробвал някоя рецепта , ае ще ви помоля да коментирате
Може да ми кажете каква рецепта искате да ви публикувам (обмислям сега 2 рецепти със спагети - едната е малко сложна ,а другата е мн лесна )
П.С. само не разбрах дали някой е изпробвал някоя рецепта , ае ще ви помоля да коментирате
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Пилешко на скара (пържоли или филета без значение )
Продукти:
Пилешко Месо : 500 гр
1 супена лъжица Лютеница
1 яйце
1 кафе чашка : прясно мляко
Олио - 1-2 с.л. (на око)
Соев сос (на око)
4 - 5 скилидки чесън
чубрица , черен пипер , и едро смлян червен пипер (по-добре леко пикантен 4ервен пипер ) - дозировката на подправките е по ваш вкус и се добавя яйцето
П.С. НЕ ДОБАВЯЙТЕ СОЛ В МАРИНОВКАТА И В ПИЛЕШКОТО МЕСО ДОКАТО СИ ПОЧИВА , солта кара месото да се втвърдява и му пречи да поеме от мариновката !
МОжете да включите сол в маринованото месо малко преди изготвянето му на скарата !!!
Начин на приготвяне на мариновката -
Поставяме месото , което е нарязано като за скарта в кутия , която има капак добавяме лютеницата , прясното мляко , олиото и соевия сос и яйцето . След това овкусяваме с подправките и най накрая пресоваме или омачкваме чесъна и го добавяме при пил. месо и всичко се разбърква и се оставя да си почива с капак в хладилника за 6-7 часа или най-добре от сутринта си мариновайте вечерята .
Релакс надявам се да ти хареса !!!
Продукти:
Пилешко Месо : 500 гр
1 супена лъжица Лютеница
1 яйце
1 кафе чашка : прясно мляко
Олио - 1-2 с.л. (на око)
Соев сос (на око)
4 - 5 скилидки чесън
чубрица , черен пипер , и едро смлян червен пипер (по-добре леко пикантен 4ервен пипер ) - дозировката на подправките е по ваш вкус и се добавя яйцето
П.С. НЕ ДОБАВЯЙТЕ СОЛ В МАРИНОВКАТА И В ПИЛЕШКОТО МЕСО ДОКАТО СИ ПОЧИВА , солта кара месото да се втвърдява и му пречи да поеме от мариновката !
МОжете да включите сол в маринованото месо малко преди изготвянето му на скарата !!!
Начин на приготвяне на мариновката -
Поставяме месото , което е нарязано като за скарта в кутия , която има капак добавяме лютеницата , прясното мляко , олиото и соевия сос и яйцето . След това овкусяваме с подправките и най накрая пресоваме или омачкваме чесъна и го добавяме при пил. месо и всичко се разбърква и се оставя да си почива с капак в хладилника за 6-7 часа или най-добре от сутринта си мариновайте вечерята .
Релакс надявам се да ти хареса !!!
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- r3l4x4
- Gaming on Steroids
- Мнения: 961
- Регистриран: 28.10.2010, 20:04
- Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
- Ник в CS: Gaming on Steroids
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Още тази вечер ще бъде пробвано
Изпробвах я, но нямах време да снимам, защото изядах всичко Сложих повече чесън Много добре се получи (с домашна лютеница ще стане много по-добре)
Изпробвах я, но нямах време да снимам, защото изядах всичко Сложих повече чесън Много добре се получи (с домашна лютеница ще стане много по-добре)
I'll **** you till you love me