Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !

дъра-бъра :)
Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Бабката закусва .... Ае добро утро !!!
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Хамсия с ориз


Изображение Изображение

Нужни продукти:
1кг хамсия
3 водни чаши ориз
3 лъжици краве масло
1 лъжица доматено пюре
1 лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
олио
сол
черен пипер
вода

Начин на приготвяне :
Измивате добре ориза и го изцеждате , изчисвтате хамсиите и ги разпорвате на две (ориентирайте се по снимката ) . Взимате кръгла тава за фурна и я намазвате обилно с олио , и нареждате разпорените хамсии с гърба по тавата след като наложим из цялото дъно на тавата хамсиите и не оставяме празно място започваме да редим хамсиите по стените на тавата отново с гърбапо стената (като ги нареждате по стената на тавата не ги нареждайте точно до ръба на стената , така ги нареждайте че да има стърчащи хамсии поне към половин хамсия да стърчи).

Лукът се нарязва като за манджа (едро) и се пуска в тенджера добавяме чаревично олио и краве масло и се изготвя докато лука не пожълтее след това се добавя доматеното пюре и ориза и разбъркаваме за една хомогенна смес.

Добавяме водата , солта и захлупваме с капака и изчакваме да се зготви . Взимаме през това време магданоза и копъра - нарязваме ги много на тънко . Ориза малко преди да се изготви се взима от кутлона (трябва да е леко хрупкав и много малко воднист) и след като махнем капака изчакваме 1-2 минути да поизтине малко и добавяме копъра и магданоза и разбъркваме добре , след това подправяме със сол и черен пипер наредените в тавата хамсии и наслагваме ориза върху хамсиите и разнасяме ориза с лъжица по цялата тава , останалата част от хамсиите се нарежда върху ориза и хамсиите стърчащи от ръбовете се поправят ( общо взето трябва да заприлича на затворена баница от хамсия с плънка ориз :) ) приготвя се в предварително загрята на 180 градуса фурна !
Изображение
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
c00L_MacKa
Ex-CS Admin
Мнения: 178
Регистриран: 22.09.2011, 11:45
Пол: Жена
Ник в CS: Charlly
Местоположение: Бургадидас

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от c00L_MacKa »

Последното изглежда много кофти :D

Потребителски аватар
Elly
Новак
Мнения: 2
Регистриран: 02.12.2013, 21:35
Пол: Жена
Мишка: A4Tech X7
Ник в CS: Elly
Местоположение: Бургас

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Elly »

Бисквитена торта

Изображение Изображение Изображение Изображение

Продукти:
600-700ml мляко
1 пакет бисквити за бисквитена торта (може пакет и половина);
3 банана
2 Dr.Oetker confectionary creme with chocolate flavor 55g;
пудра захар

За украсата по желание:
Ягоди; шоколадови пръчици; шоколад на парченца; кокосови стърготини и каквото ви хрумне и както ви хрумне.

Начин на приготвяне:
Крема се прави точно по рецептата оказана на пакетчетата. Трябва ви само миксер, пудра захар (не е фатално и ако е обикновена захар) и студена вода.
Бисквитите се топкат леко за по 5-6 секунди от всяка страна в млякото, което е останало след направата на кремчетата, с разтворена в него захар. Най-долния блат (ред бисквити) препоръчвам да се топнат в млякото само от горната страна, за да не залепне тортата за съда.
Редят се бисквити-крем-тънко нарязан банан. Завършва се с крем. Украсата е по желание.
Оставя се в хладилник да стегне преди консумация. Най-добре поне 10 часа :)
Просто и лесно :) Знам, че не е мезе, ама и след мезетата трябва десерт!
Бон Апети :)

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

След обновлението на сървърите , очаквайте скоро и новия сезон : Рецептите на баба :)
Ще публикувам бързи , лесни и вкусни ястия и мезета :)
:mrgreen:
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Отговори