Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !

дъра-бъра :)
Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

да домашното си е домашно . Усети ли разлика , стават по крехки и сочни нали :roll: :roll: радвам се че ти хареса 8)
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

ето ви една идея за следобедна закуска с биричка .....
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
CzaR
CS Admin
Мнения: 847
Регистриран: 05.11.2010, 20:04
Мишка: Hama
Местоположение: Поморие/България
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от CzaR »

Точно това ядох за следобедна закуска. :)

Потребителски аватар
r3l4x4
Gaming on Steroids
Мнения: 961
Регистриран: 28.10.2010, 20:04
Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
Ник в CS: Gaming on Steroids
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от r3l4x4 »

BTK_BaBka написа:ето ви една идея за следобедна закуска с биричка .....
Сега хапнах 4 такива, но сложих и по една пържолка на всяка от тях :dance: ( аз хляба го режа странично :roll: )
I'll **** you till you love me

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Печен Ватус !!!

Продукти:
400 г ватус
1 стрък чесън
1 щип. кориандър
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
черен пипер
зелена салата

Печене на ватус:
Зехтинът (1 с.л.), лимоновият сок (1 с.л.), ситно нарязаният чесън (1 стрък), кориандърът (1 щип.), черният пипер се разбиват. С получената смес се залива рибата (400 г) и престоява 2 часа на студено. Изважда се от маринатата, подсушава се и се изпича на тиган без мазнина. Поднася се със зелена салата.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Марокански пилешки шишчета !!!

Продукти:
1 , 250 кг пилешки гърди
5 с.л. зехтин
3 с.л. лимонов сок
1 лимонова кора
2 скилидки чесън
1/4 връзка копър
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
сол

Приготвяне :
Зехтинът (5 с.л.), лимоновият сок (3 с.л.), настърганата лимонова кора (1), чесънът (2 скилидки), копърът (1/4 връзка), кимионът (1 ч.л.), червеният пипер (1 ч.л.) и солта се изсипват в блендер и се пасират. В получената марината се поставя пилешкото месо (1 1/4 кг), нарязано на хапки. Оставя се в хладилник за около час. След това се забожда на шишчета и се пече в силно загрята фурна до златисто. Шишчетата се сервират топли с гарнитура по избор.
Последна промяна от Still Ballin на 15.05.2012, 21:08, променено общо 1 път.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Мариновани свински ребърца с червено вино !!!

Продуктите :
2 кг свински ребърца
1/2 ч.ч. червено вино
3 с.л. соев сос
3 с.л. сос Уорчестър - http://www.gotvetesmen.com/useful/produ ... %A1&id=674 да се сетите какво е :)
3 с.л. балсамов оцет
3 с.л. зехтин
3 с.л. мед
черен пипер
сол

Рецепта за Мариновани свински ребърца с червено вино:

Ребърцата (2 кг) се нарязват поотделно и се накисват в маринатата, получена от разбитите червено вино (1/2 ч.ч.), соев сос (3 с.л.), сос Уорчестър (3 с.л.), балсамов оцет (3 с.л.), зехтин (3 с.л.), мед (3 с.л.), черен пипер и сол. Оставят да киснат в маринатата няколко часа в хладилник, а след това се пекат заедно с маринатата в силна фурна до пълна готовност (около 40 минути). Сервират се топли с гарнитура от свежа салата.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
minute
Big Boss
Мнения: 827
Регистриран: 06.09.2010, 19:05
Мишка: MSI g-series
Местоположение: Някъде там в северозапада :-)

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от minute »

Става "брутално" яка тема, направо ми ида да се банна, че спамя в нея :shifty: .
"Не падай духом, за да не духаш паднал!"
Изображение

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Пълнена пуйка !!! тази рецепта е френска , намерих я из записките на майка , правише ми го едно време като си имахме домашни пуйки ..... друго си е домашното народе...

Продукти:
1 пуйка
2 глави лук
1 стрък праз
3 скилидки чесън
200 мл. бяло вино
50 г стафиди
50 г кестени
50 г сушени сини сливи
50 г сушени кайсии
1 ябълка
1 лимон
сол
черен пипер
канела
кимион
босилек
4 с.л. олио
4 с.л. масло

приготвя се някъде за 200-210 мин но си заслужава...

Рецепта за Пълнена пуйка:
Пуйката се измива и подсушава. Намазва се отвън и отвътре със сока от ябълката и лимона, и се натърква със сол и черен пипер. Оставя се да престои 1 час. Сушените плодове се накисват във виното (200 мл.) за 1/2 час. Лукът (2 глави), празът (1 стрък) и чесънът (3 скилидки) се нарязват на ситно и се задушават в горещото олио със сол на вкус. Обезкостените сливи (50 г), кайсиите (50 г) и сварените кестени (50 г) се нарязват на ситно и се добавят към сместа. Налива се виното, в което са били киснати, и още толкова вода. Вари се до сгъстяване. Добавят се подправките и се разбърква. Пуйката се напълва с тази смес и коремчето й се зашива с игла и конец. Увива се в готварско фолио, така че да не прониква въздух отникъде. Поставя се в суха тава и се пече на среден огън три часа. Фолиото се отстранява. Пуйката се намазва с масло и се допича до получаването на златиста коричка.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

minute написа:Става "брутално" яка тема, направо ми ида да се банна, че спамя в нея :shifty: .
важното е че ви харесва , а и на мен ми доставя удоволствие това нещо :) :)
Пробвайте и коментирайте !!!
Последна промяна от Still Ballin на 28.09.2012, 08:51, променено общо 1 път.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Три вида месо с наденичка !!! :)

250 г свинско месо
250 г телешко месо
1/2 кг пилешко месо
200 г наденичка
1/2 к.ч. зехтин
1 ч.ч. червено вино
сол
черен пипер
чубрица

Три вида месо с наденичка:
Месото се нарязва на кубчета, наденичката на кръгчета. Слагат се в купа заедно с виното и подправките и се мариноват поне 1 час. За най-добър резултат се мариноват около 4 часа.
Всичко се прехвърля в гърне или йенско стъкло и се пече на 190 градуса в продължение на 2-2.5 часа.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Азиатско пиле с кашу -рецепта от азиатка с която се запознах в Швеция :)

Продукти:
1 кг пилешко месо
1 ч.ч. соев сос
250 г кашу
2 глави лук
3 с.л. къри
1 с.л. джинджифил
200 г гъби
4 с.л. зехтин
2 с.л. рибен сос (незнам дали се предлага такъв сос по магазините в бг ) немерих в интернет за рибния сос и начин на приготвяне , НО МОЖЕ И БЕЗ МЕГО :)
рибен сос -100 грама зехтин лимон 30 грама копър половин връзка
чесън 2-3 скилидки черен пипер и босилек или риган по желание една щипка и се пасира с пасатора рецепта с този сос мога да ти препоръчам слагаш тефаловтиганна котлона нарязваш калмари на колеленца преди това калмарите се киснат в марината която се състои от 50% вода и 50% прясно мляко сол на вкус но може и без нея след като загрее тигана се капва съвсем малко зехтин или олио ама няколко капки слагат се и калмарите и се приготвят докато станат леко червеникаво кафеви след това се прибавя се сипва рибният слагат се 1-2 лъжици сос джуркат се докато изври


Приготвяне : Пилето (1 кг) се нарязва на ситни кубчета и се маринова в соев сос (1 ч.ч.), къри (3 с.л.), джинджифил (1 с.л.) и рибен сос (2 с.л.) за поне 30-40 минути. За най-добър резултат се маринова 2-3 часа.
Маринатата се отделя и се кипва за няколко минути, така че леко да се сгъсти и да се унищожат бактериите, дошли от суровото месо.
Пилето се запържва за 7-8 минути, така че да не е сурово, но и да не стане прекалено сухо. Лукът (2 глави) се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин. Отделно от него се задушават нарязаните на ситно гъби (200 г). Кашуто (250 г) се вари 3-4 минути, докато омекне.
Накрая всички продукти се смесват в голяма тенджера или уок и се готвят 3-4 минути, за да се смесят ароматите.
Забележка: Ако не разполагате с рибен сос, може да го замените със сос Уорчестър или да го пропуснете.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепта - Мега скариди с доматен сос и чесън

Мнение от Still Ballin »

CzaR написа:Мане вече има тема за ядене и пиене. :dance: Кога ще стане тази тема и на реално,а не само в интернет пространството ? :think:
един път го реализирахме , дай боже другия път да е още по готино :)
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
CzaR
CS Admin
Мнения: 847
Регистриран: 05.11.2010, 20:04
Мишка: Hama
Местоположение: Поморие/България
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от CzaR »

Кога ще имаме шанса да опитаме някоя от твойте гозби. Гледам рецептите и само се облизвам, нямам възможности да ги пробвам.

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

значи ще се наложи да се съберем в апартамент :)
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Отговори