Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Продължавайте в същия дух мочета и момичета, обещавам че ще направя Psycho Cookbook(готварска книга) с вашите рецепти
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
3 бр. пилешки бутчета
2 резена портокал
кората на портокала - настъргана
3 бр. картофи
1 глава лук
1 бр. домат
1 кубче пилешки бульон
50 мл бяло вино
черен пипер, сол
50 г масло преди след фурната
2 резена портокал
кората на портокала - настъргана
3 бр. картофи
1 глава лук
1 бр. домат
1 кубче пилешки бульон
50 мл бяло вино
черен пипер, сол
50 г масло преди след фурната
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Бабе ти да не си си объркал професията нещо, кви са тия манджи кви са тия чудесиии. Май трябва нещо главен готвач да работиш ми се стува
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
ооо аз съм си доволен от професията си , това е нещо като хоби ако мога така да го нарека или изкуството да си самоугаждаш хареса ли ти пилето като идея ? цялата манджа бие на портокал уникално е
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Ммм такаа, сега 17:00 идeaлно време за приготвяне на предястие преди вечерята в 20:00 или 20:30 за всеки различно та аз днес, ще представя на вашето внимание една рецепта за пилешки хапки с корнфлейкс, тъй като са предястие вървят много с чаша вино, бяло полу-сухо
За целта са ви необходими :
200-300 гр. пилешко месо, нарязвате го на дълги лентички, тънки колкото цигара
корнфлейкс - продава се в найлонови торбички, слагате го в тава и го начуквате с дървено чукче или с каквото ви е удобно на по-ситни парченца
2 яйца - цели ( с жълтък и белтък ) разбърквате ги добре
брашно 200-250 гр.
взимаме парченце пилешко месо, поръсваме го обилно с брашно, потапяме го в панировката, оваляме го в корнфлейкса и го слагаме да се пържи, ако имате фритюрник, ще е още по-добре, но става и в тиган, просто трябва да ги обръщате за да не загорят, може да ги направите пикантни, ако разполагате с червен пипер, но той се поръсва най-напред по месото преди останалите процедури, за сега толкова, в Петъците обичам да се храня навън и за днес не съм мислил нещо за вечеря, така, че друг път, ще споделя нещо по колоритно
За целта са ви необходими :
200-300 гр. пилешко месо, нарязвате го на дълги лентички, тънки колкото цигара
корнфлейкс - продава се в найлонови торбички, слагате го в тава и го начуквате с дървено чукче или с каквото ви е удобно на по-ситни парченца
2 яйца - цели ( с жълтък и белтък ) разбърквате ги добре
брашно 200-250 гр.
взимаме парченце пилешко месо, поръсваме го обилно с брашно, потапяме го в панировката, оваляме го в корнфлейкса и го слагаме да се пържи, ако имате фритюрник, ще е още по-добре, но става и в тиган, просто трябва да ги обръщате за да не загорят, може да ги направите пикантни, ако разполагате с червен пипер, но той се поръсва най-напред по месото преди останалите процедури, за сега толкова, в Петъците обичам да се храня навън и за днес не съм мислил нещо за вечеря, така, че друг път, ще споделя нещо по колоритно
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Закусвате ли с пържени филии ?
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Бабке тези са много интересни на вид и ако имаш идея как стават Не че съм прибърженичка на готвенето,за щастие има кой да се грижи за това,но ако случайно реша да се изявя ще ми е много интересно да "построя" нещо подобно
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
И аз чакам рецептата с нетърпениеbastarka написа:
Бабке тези са много интересни на вид и ако имаш идея как стават Не че съм прибърженичка на готвенето,за щастие има кой да се грижи за това,но ако случайно реша да се изявя ще ми е много интересно да "построя" нещо подобно
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
По-добре метни две филийки на скаричката с масълце и меродия, да не вземеш да осееш града с керемиди хахахахахаха , а и строенето на нова къщичка не е от най-интересните неща
Последна промяна от OldDirtyBastard на 17.10.2012, 15:30, променено общо 1 път.
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Тяна това се нарича ВРЕТЕНО, аз го наричам ИЗВРАТЕНО един път съм го правил, но на външна скара, по принцип оригиналната рецепта е с пилешко филе или с телешко бон филе ( но килограма му е 38 лева ) , но на много голям шиш и се върти на огън, това е някаква вариация правена на фурна.
Продукти :
1 кг. свински бекон
1 кг. кайма 60/40 свинска/телешка за предпочитане омесена на място за да не си играеш ( 60 ст. мисля се оскъпява )
3 кренвирша
Специфичното при направата както виждаш е, че се използват клечки за зъби забити в четирите краища където има парченце кренвирш ( това е тяхната роля в ястието да бъдат опорна точка ).
Продукти :
1 кг. свински бекон
1 кг. кайма 60/40 свинска/телешка за предпочитане омесена на място за да не си играеш ( 60 ст. мисля се оскъпява )
3 кренвирша
Специфичното при направата както виждаш е, че се използват клечки за зъби забити в четирите краища където има парченце кренвирш ( това е тяхната роля в ястието да бъдат опорна точка ).
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
понейе имам идея вече благодарение на митачето мога да допалня че трябва да внимавате как завивате бекона прегледайте внимателно снимката и разгадайте начина , и да допълня за каймата - мисля че ще е добре да я увкусим с 1 яйце и подправки като чубрица , черен пипер , кимион , чесън , малко лук и каквото ви душа сака ... приготвянето е във фурна до колкото вийдамOldDirtyBastard написа:Тяна това се нарича ВРЕТЕНО по принцип оригиналната рецепта е с пилешко филе или с телешко бон филе ( но килограма му е 38 лева ) , но на много голям шиш и се върти на огън.
Продукти :
1 кг. свински бекон
1 кг. кайма 60/40 свинска/телешка за предпочитане омесена на място за да не си играеш ( 60 ст. мисля се оскъпява )
3 кренвирша
Специфичното при направата както виждаш е, че се използват клечки за зъби забити в четирите краища където има парченце кренвирш ( това е тяхната роля в ястието да бъдат опорна точка ).
(извинявам се за правописните грешки но преводача ми е калпав)
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
В магазините каймата си е овкусена, нали това казвам "омесена" С това яйце, което вметна бих направил с вода и брашно и сол заливка, да му го сложа на 15-тата минута от печенето, добре, ще е фурната да е предварително загрята на 140 до 160 градуса и още 10 минути след заливката на 200 и го вадим, за да може равномерно да се опече всичко, различните меса различно време им трябва.
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
съгласен съм с митачето
Карамелизирани картофи
Продукти:
за порции
1 кг картофи
3 с.л. масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 с.л. портокалова кора
сол
Картофите (1 кг) се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се нарязват. Разтопява се маслото (3 с.л.) в тиган и се добавят картофите, захарта (1/2 ч.ч.) и портокаловата кора (1 с.л.). Пържат се 6-7 минути, докато захарта се карамелизира и картофите се позлатят.
Карамелизирани картофи
Продукти:
за порции
1 кг картофи
3 с.л. масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 с.л. портокалова кора
сол
Картофите (1 кг) се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се нарязват. Разтопява се маслото (3 с.л.) в тиган и се добавят картофите, захарта (1/2 ч.ч.) и портокаловата кора (1 с.л.). Пържат се 6-7 минути, докато захарта се карамелизира и картофите се позлатят.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Оо, картофки, мммммммм, тамън си пържа картофи аз в тиган-грила, аз ги правя по по-различен начин, опитайте го
Белите си картофки, слагате ги да се пържат
Отивате до магазина взимате си един пакет Пикантина на Маги, после минавате през зеленчуковия магазин, една връзка копър, картофките се пържат през това време, прибирате се, настъргвате една глава чесън на рендето, взимате сосиерка, ако имате такава, ако ли не чашка с дръжчица, изсипвате настъргания чесън, добавяте малко олио към него, разбърквате, картофките вече са готови, вадите ги, взимаме чиния за тях, слагаме 2 салфетки за да отнеме излишната мазнина, изсипваме ги, още една чиния, слагаме отцедените от мазнината картофки, поръсваме Пикантина върху тях и поливаме със соса, аз ги режа на кръгчета картофите ala french style и добавяме ситно нарязаният копър
Толкова от мен за днес, Аливедерчи
Белите си картофки, слагате ги да се пържат
Отивате до магазина взимате си един пакет Пикантина на Маги, после минавате през зеленчуковия магазин, една връзка копър, картофките се пържат през това време, прибирате се, настъргвате една глава чесън на рендето, взимате сосиерка, ако имате такава, ако ли не чашка с дръжчица, изсипвате настъргания чесън, добавяте малко олио към него, разбърквате, картофките вече са готови, вадите ги, взимаме чиния за тях, слагаме 2 салфетки за да отнеме излишната мазнина, изсипваме ги, още една чиния, слагаме отцедените от мазнината картофки, поръсваме Пикантина върху тях и поливаме със соса, аз ги режа на кръгчета картофите ala french style и добавяме ситно нарязаният копър
Толкова от мен за днес, Аливедерчи
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Митаче, никъде не спомена какъв е въпросния сосOldDirtyBastard написа:Оо, картофки, мммммммм, тамън си пържа картофи аз в тиган-грила, аз ги правя по по-различен начин, опитайте го
Белите си картофки, слагате ги да се пържат
Отивате до магазина взимате си един пакет Пикантина на Маги, после минавате през зеленчуковия магазин, една връзка копър, картофките се пържат през това време, прибирате се, настъргвате една глава чесън на рендето, взимате сосиерка, ако имате такава, ако ли не чашка с дръжчица, изсипвате настъргания чесън, добавяте малко олио към него, разбърквате, картофките вече са готови, вадите ги, взимаме чиния за тях, слагаме 2 салфетки за да отнеме излишната мазнина, изсипваме ги, още една чиния, слагаме отцедените от мазнината картофки, поръсваме Пикантина върху тях и поливаме със соса, аз ги режа на кръгчета картофите ala french style и добавяме ситно нарязаният копър
Толкова от мен за днес, Аливедерчи