Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
"изсипвате настъргания чесън, добавяте малко олио към него, разбърквате" ето
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Днес, 20 октомври е световен ден на готвачите
Честит професионален празник!
Ние готвим всеки ден, защото ... Когато сме гладни не знаем какво правим!
Честит професионален празник!
Ние готвим всеки ден, защото ... Когато сме гладни не знаем какво правим!
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Днес реших да потанцувам малко около котлона и реших да направя гъби в масло на тиган
Необходими продукти :
300 гр. печурки
1/3 масло
2 с.л. олио
копър/магданоз по избор
и най-верният приятел на мъжа, както и най-достъпното оръжие на жената ТИГАНА ( не слушайте какво приказват за кучетата )
аранжировка by Митачето
Необходими продукти :
300 гр. печурки
1/3 масло
2 с.л. олио
копър/магданоз по избор
и най-верният приятел на мъжа, както и най-достъпното оръжие на жената ТИГАНА ( не слушайте какво приказват за кучетата )
аранжировка by Митачето
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
малееееее, с тези гъбки, особено докато са топли, мога да изпия 5 -6 бири евала, Митаче
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Халка, веднага те взимам за жена.
a.k.a PussyCat
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Ммм ласкае ме факта, че съм на хоризонта и на мъжкото внимание, нормално той готви вкусно и се чука здраво , ох, само искат да ме взимат, а аз се дърпам От друга страна... тарифата ми е 150 лева на час, мисля, че, ще ми стигне времето да ти сготвя и да те "оправя" отзад няколко пътиJordan написа:Халка, веднага те взимам за жена.
но обещавам да си помисля за предложението ти
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Десерт от тиква, бисквити и орехи
Продукти:
за порции
250 г тиква
1/2 ч.ч. захар или мед
150 г бисквити
50 г орехи
Тиквата (250 г) се нарязва на едри парчета, смесва се със захарта (1/2 ч.ч.) и се залива с вода, колкото да я покрие. Сварява се за 30 минути. Пасира се. (За да направите десертът по-диетичен, можете да замените захарта с течен подсладител или мед . Него прибавете след като сварите тиквата и по време на пасирането й.) Какаовите бисквити (150 г) се натрошават с помощта на блендер. В малки купички се редят трохи бисквити, пюре от тиква, отново натрошени бисквити и накрая счукани орехи (50 г). Десертът може да се сервира веднага, но и добре охладен е великолепен на вкус.
Продукти:
за порции
250 г тиква
1/2 ч.ч. захар или мед
150 г бисквити
50 г орехи
Тиквата (250 г) се нарязва на едри парчета, смесва се със захарта (1/2 ч.ч.) и се залива с вода, колкото да я покрие. Сварява се за 30 минути. Пасира се. (За да направите десертът по-диетичен, можете да замените захарта с течен подсладител или мед . Него прибавете след като сварите тиквата и по време на пасирането й.) Какаовите бисквити (150 г) се натрошават с помощта на блендер. В малки купички се редят трохи бисквити, пюре от тиква, отново натрошени бисквити и накрая счукани орехи (50 г). Десертът може да се сервира веднага, но и добре охладен е великолепен на вкус.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Печено агнешко бутче с картофи
Продукти:
за 8 порции
2 кг агнешко бутче
2 кг картофи
5 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
Рецепта за Печено агнешко бутче с картофи:
Агнешкото бутче (2 кг) се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол. Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат. Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат. Ястието се пече още 1 час, като самото бутче се покрива с фолио, за да не загори. Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички.
Продукти:
за 8 порции
2 кг агнешко бутче
2 кг картофи
5 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
Рецепта за Печено агнешко бутче с картофи:
Агнешкото бутче (2 кг) се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол. Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат. Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат. Ястието се пече още 1 час, като самото бутче се покрива с фолио, за да не загори. Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Свинско с кисело зеле на фурна
Продукти:
за 8 порции
800 г свинско месо
1 1/2 кг кисело зеле
1 глава лук
100 мл. олио
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
Време за приготвяне:
90 минути
Рецепта за Свинско с кисело зеле на фурна:
Месото (800 г) се измива, нарязва се и се запържва в малко олио от всички страни, докато промени цвета си. След това се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситни кубчета лук (1 глава). Прибавя се червеният пипер (1 с.л.), месото се връща обратно и се залива с гореща вода. Оставя се да ври на умерен огън до пълното омекване на месото. Зелето (1 1/2 кг) се почиства от твърдите части и се нарязва на тънки ивици. Изсипва се в тава заедно с останалата част от мазнината и се задушава във фурната до омекване. Накрая се прибавят свареното месо и солта и ястието се слага отново във фурната да се пече до готовност. По желание се поръсва с черен пипер.
Лимонови скариди на тиган
Продукти:
за 2 порции
1/2 кг скариди
6 скилидки чесън
2 лимона
4 с.л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Лимонови скариди на тиган:
Скаридите (1/2 кг) се изплакват и главите им се отстраняват. Поставят се в тиган с незалепващо покритие, заедно с почистения и нарязан на ситно чесън (6 скилидки) и зехтина (4 с.л.). Скаридите се захлупват с капак и се готвят на тих огън, докато променят цвета си. Важно е да се разбъркват и обръщат често. Минута преди да станат напълно готови, към тях се добавя прясно изцеден лимонов сок (2 бр), ситно нарязан магданоз (1/4 връзка) и сол. Всичко се разбърква, докато сосът промени консистенцията си. Скаридите се сервират топли.
тениската кърти просто
Продукти:
за 8 порции
800 г свинско месо
1 1/2 кг кисело зеле
1 глава лук
100 мл. олио
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
Време за приготвяне:
90 минути
Рецепта за Свинско с кисело зеле на фурна:
Месото (800 г) се измива, нарязва се и се запържва в малко олио от всички страни, докато промени цвета си. След това се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситни кубчета лук (1 глава). Прибавя се червеният пипер (1 с.л.), месото се връща обратно и се залива с гореща вода. Оставя се да ври на умерен огън до пълното омекване на месото. Зелето (1 1/2 кг) се почиства от твърдите части и се нарязва на тънки ивици. Изсипва се в тава заедно с останалата част от мазнината и се задушава във фурната до омекване. Накрая се прибавят свареното месо и солта и ястието се слага отново във фурната да се пече до готовност. По желание се поръсва с черен пипер.
Лимонови скариди на тиган
Продукти:
за 2 порции
1/2 кг скариди
6 скилидки чесън
2 лимона
4 с.л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Лимонови скариди на тиган:
Скаридите (1/2 кг) се изплакват и главите им се отстраняват. Поставят се в тиган с незалепващо покритие, заедно с почистения и нарязан на ситно чесън (6 скилидки) и зехтина (4 с.л.). Скаридите се захлупват с капак и се готвят на тих огън, докато променят цвета си. Важно е да се разбъркват и обръщат често. Минута преди да станат напълно готови, към тях се добавя прясно изцеден лимонов сок (2 бр), ситно нарязан магданоз (1/4 връзка) и сол. Всичко се разбърква, докато сосът промени консистенцията си. Скаридите се сервират топли.
тениската кърти просто
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
патлаjан кебап
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Пълнени гъби Портабела с боб и моцарела
Продукти:
за 2 порции
200 г гъби
4 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
300 г боб
125 г моцарела
1 скилидка чесън
2 стръка босилек
1 с.л. лимон
1/2 ч.л. червен пипер
сол
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Пълнени гъби Портабела с боб и моцарела:
Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка. Приготвя се плънката. В тигана, в който са се задушавали гъбите, се поставят пресованият чесън (1 скилидка), предварително свареният боб (300 г) и подправките. Всичко се разбърква за десетина минути и с получената плънка се пълнят гъбите. Поръсват се с кубчета моцарела (125 г) и се изпичат за 15 минути при 180 градуса. Предястието се сервира горещо и декорирано с връхчета пресен босилек.
Продукти:
за 2 порции
200 г гъби
4 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
300 г боб
125 г моцарела
1 скилидка чесън
2 стръка босилек
1 с.л. лимон
1/2 ч.л. червен пипер
сол
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Пълнени гъби Портабела с боб и моцарела:
Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка. Приготвя се плънката. В тигана, в който са се задушавали гъбите, се поставят пресованият чесън (1 скилидка), предварително свареният боб (300 г) и подправките. Всичко се разбърква за десетина минути и с получената плънка се пълнят гъбите. Поръсват се с кубчета моцарела (125 г) и се изпичат за 15 минути при 180 градуса. Предястието се сервира горещо и декорирано с връхчета пресен босилек.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Печено пиле с билки
Продукти:
за 2 порции
1 пиле
20 г масло
2 стръка розмарин
2 стръка кориандър
12 листа босилек
2 стръка магданоз
1 щип. чубрица
8 листа джоджен
1 щип. кимион
4 скилидки чесън
Време за приготвяне:
120 минути
Рецепта за Печено пиле с билки:
Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква. Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час. След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.
Забележка: Ако не разполагате с всички подправки или не харесвате някоя от посочените, спокойно може да бъде пропусната.
Продукти:
за 2 порции
1 пиле
20 г масло
2 стръка розмарин
2 стръка кориандър
12 листа босилек
2 стръка магданоз
1 щип. чубрица
8 листа джоджен
1 щип. кимион
4 скилидки чесън
Време за приготвяне:
120 минути
Рецепта за Печено пиле с билки:
Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква. Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час. След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.
Забележка: Ако не разполагате с всички подправки или не харесвате някоя от посочените, спокойно може да бъде пропусната.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
салатка за домашна
Последна промяна от Still Ballin на 14.11.2012, 13:40, променено общо 1 път.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Пилешко бон филе в сметана :
300 гр. пилешко бон филе, / на по-едри парчета или на по-малки жулиени, не си играхме да го режем /
За соса :
готварска сметана
2 с.л. олио
1 яйце
магданоз
Запържваме бон филето, през това време в тенджера изсипваме 50 мл. вода, 150 мл. готварска сметана и 10 минути да се задуши, счукваме яйцето и го слагаме към сметаната с 2 супени лъжици олио, щипка сол и още 5 минути да заври.
Изваждаме бон филето, слагаме парченцата в чиния и заливаме с вече готовия сос.Магданоз за цвят и воила.
300 гр. пилешко бон филе, / на по-едри парчета или на по-малки жулиени, не си играхме да го режем /
За соса :
готварска сметана
2 с.л. олио
1 яйце
магданоз
Запържваме бон филето, през това време в тенджера изсипваме 50 мл. вода, 150 мл. готварска сметана и 10 минути да се задуши, счукваме яйцето и го слагаме към сметаната с 2 супени лъжици олио, щипка сол и още 5 минути да заври.
Изваждаме бон филето, слагаме парченцата в чиния и заливаме с вече готовия сос.Магданоз за цвят и воила.
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Еклерова торта с ванилов крем
намерих една интересна и лесна рецепта у интрернета
Продукти:
за 8 порции
300 г кръгли еклери
100 г продълговати еклери
600 мл. прясно мляко
2 опак. ванилов крем
8 с.л. захар
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Еклерова торта с ванилов крем:
Ваниловият крем на прах (2 опак.) се сварява в подсладеното със захар (8 с.л.) прясно мляко (600 мл.) според указанията на опаковката. През това време във форма за торта с подвижен ринг се подреждат плътно ред кръгли еклери с ванилов пълнеж. Върху тях се изсипва част от горещия крем и отново се подреждат кръгли еклери. Това продължава до изчерпване на продуктите, като е важно тортата да се завърши с ред продълговати еклери, потопени в шоколад. В центъра на тортата се поставя един еклер с кръгообразна форма. Тортата се оставя за една нощ в хладилника, за да стегне. Сервира се охладена. Всички продукти за тази торта можете да закупите от хранителен магазин и не е необходимо да ги правите ръчно.
намерих една интересна и лесна рецепта у интрернета
Продукти:
за 8 порции
300 г кръгли еклери
100 г продълговати еклери
600 мл. прясно мляко
2 опак. ванилов крем
8 с.л. захар
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Еклерова торта с ванилов крем:
Ваниловият крем на прах (2 опак.) се сварява в подсладеното със захар (8 с.л.) прясно мляко (600 мл.) според указанията на опаковката. През това време във форма за торта с подвижен ринг се подреждат плътно ред кръгли еклери с ванилов пълнеж. Върху тях се изсипва част от горещия крем и отново се подреждат кръгли еклери. Това продължава до изчерпване на продуктите, като е важно тортата да се завърши с ред продълговати еклери, потопени в шоколад. В центъра на тортата се поставя един еклер с кръгообразна форма. Тортата се оставя за една нощ в хладилника, за да стегне. Сервира се охладена. Всички продукти за тази торта можете да закупите от хранителен магазин и не е необходимо да ги правите ръчно.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...